Nå er det ikke lenge igjen til fristen for å søke til universiteter og skoler etter vidregpende er ute. Sånn det er nå anner jeg ikke hva jeg vil bli her i livet og skolen gjør det ikke noe lettere med å finne den veien jeg vil gå. Så spør du meg, fikk vi mer informasjon om yrker på ungdomskolen enn vi får på vidregående, enda det er nå vi skal ta valget…

Jeg har alltid sett for meg å bli noe der man må være kreativ. Da jeg var mindre var jeg bestemt på å bli frisør, så gikk det mer over til makeupartist, arkitekt eller flyvertine. Før jeg begynte på vidregående var jeg bestemt på å bli fotograf eller journalist. Det var derfor valget ble medier og kommunikasjon. Etter jeg begynte der har jeg hvertfall innsett at journalist er noe jeg aldri vil bli. Dere skulle bar vist hvor mye stress, press og konkurranse det er i den bransjen. Jeg har nok ikke personlighet til det. Jeg husker hvor ubehagelig jeg synes det var når jeg skulle intervjue Marion Ravn og lærern ville at jeg skulle stille så mange spørsmål om privatlivet hennes eller det vi ikke vet fra før av. Jeg hadde journalistikk i førsteklasse på vidregående i et fag kalt prosjekt til fordypning, og ja jeg fikk fem i faget… men dere anner ikke hvor mye jeg sleit for å få den karakteren. Så i andre klasse ville jeg teste ut foto, livet som fotograf. Det er gøy og du har frietøyler, men du har jo også en jobb om at alle bildene må være kvalitets sikkrett. Helt ærlig kan jeg innrømme at jeg ikke kan en dritt om kamera innstillinger. Jeg har følgt med i timen men jeg husker det ikke. Kan alle innstillingene hver for seg, men å mikse de sammen, da står jeg helt blank. Dette yrket er jo utrolig vanskelig å kunne leve av i og med at det finnes allerede så utrolig mange dyktige fotografer på markedet. Når jeg var på utveksling i TV2 fikk jeg bare en følelse av at dette var ikke et sted jeg kunne tenke meg å jobbe, kanskje på sminke rommet.. men det blir det eneste. Det samme med NRK, følt det var helt ute av min komfor sone. Så da går jeg siste året på media linjen og aner ikke hva jeg vil bli. Blir nok heller ikke noe innen media, så hva skal jeg med full medie kompetanse da.

Det jeg liker med media er at nå har jeg fått en innblikk i yrkene innen for dette feltet, og jeg har funnet ut at dette var ikke noe for meg. Sammtidg angrer jeg absolutt ikke for at jeg ikke valgte studiespesialisering i stedet. Fordellen med media oven for andre yrkesrettede linjer er jo at jeg ikke trenger å gå påpygg eller ut i lære, men kan ha media i tre år og får full mediekompentanse og gjenerell studiekompetanse. Ja, jeg får ikke fullstudiekompetanse.. men jeg tror ikke jeg hadde orket så lange dager med bare masse realfag osv. Det avbrekket med media har dyttet opp skolelysten flere hakk.

aaaaasssanhomem

Men tilbake til hva jeg vil bli. Noe jeg egentlig ikke har tenkt over før nå er intrørarkitekt. Kanskje jeg skal bli intrørarkitekt? Når jeg tenker over det så er det rart det aldri har falt meg inn før nå. Jeg har alltid hvert glad i desig og blir lett fasinert av møbler, intrør og hus generelt. Ja det høres rart og sært ut.. men hva skal man gjøre da! Noen må bli det også! Jeg har alltid likt å kjøpe nye ting, møbelere om, bytte ut møbler, lamper, amling osv. Skal jeg fortelle dere noe annet sært? Jeg har alle simsspillene, bare fordi jeg er så spent på hvilke nye møbler og tapeter + som er med. Jeg kan spille det i flere timer.. eller jeg spiller ikke. Jeg lager bare et hus, og så begyner jeg på et nytt etter det. HAHHA. Jaja, jeg vet ikke. Kanskje dette er mitt kall her i livet?

Jeg tror ikke dette innlegget vil hjelpe andre søkenene, men håper der vil få litt inspirasjon til hvordan dere skal sortere tankene deres. Flere som har det samme problemet? eller Hvordan valgte du din utdanning?