Jeg tenkte å lage et innlegg med mine favoritt julefilmer nå. De fleste har tradisjon med å se «Tre nøtter til askepott» eller «Reisen til jule stjernen.» HAHaa, nå må jeg nesten skuffe dere litt med å si at jeg virkelig ikke kan fordra de filmene. Dette er virkelig filmer jeg ikke greier å se på i det hele tatt. I dette innlegget kommer da min absolutt favoritter og noen av de jeg ser hvertfall 1 gang i løpet av julen. Når jeg tenker julefilmer, tenker jeg jul, magi og action. Under ser dere en liste som er variert fra filmer jeg har sett fra jeg var liten til den moderne tid!! Noen litt mer utradisjonele enn andre, men det er dette jeg ser på i julen.

movie

 Home Alone 1,2 & 3

Dette er mine favoritt filmer over alt på jord. Ineg filmer slår disse. Jeg kan vel si at en vinter dag da jeg var mindre latet jeg som om jeg var syk såjeg kunne være hjemme hele dagen å se på hjemme alene filmen. Så nå vet dere det også. Disse filmen har den perfekte blandingen for å få en perfekt julefilm. Det er familiefilmer med action, humor og kjærlighet. Det er jo tre forskjellige handlinger i filmene, men det de alle tre har til felles er en litten gutt osm blir etter latt på egen hånd i julen.

♥ National Lampoon’s Christmas Vacation

Ok, denne filmen eller egentlig alle hjelp vi må på ferie filmene har jeg sett et dusing ganger. Samme hvilken årstid var dette en film både før og nå jeg drar frem når jeg vil se en gammel klassiker. Er ikke Chevy Chase bare best. Når jeg er ferdig med dette innlegget skal jeg se den. Denne filmen som vi får bli med på deres juleferie, handler om familien Griswold som har startet forberedelsene til en formidabel julefeiring. Denne julen har Clark Griswold planlagt å føre familien tettere sammen. Han inviterer sine egne foreldre, konas foreldre, tante Bethany og Onkel Lewis, men ting går ikke alltid som planlagt for Clark, Ellen og de to barna deres. Ting kompliseres ytterligere når hans søskenbarn Cahterine og hennes ektemann Eddie, uventet dukker opp. De er et snodig ektepar med to barn og en hund fra Kansas som bor i en bobil. En film som du vil le deg ihjel av eller tenke What the fuck!!

 101 Dalmatians

Disney klassikeren 101 Dalmantinere slår aldri feil. Dette var en film jeg var så glad i når jeg var mindre og jeg husker jeg syntes den var litt skummel. Minner! Denne filmen handler om Cruella Devil som kidnapper valper til sine pelskåper. I filmen blir dalmantinerne kidnappet og alle dyrene rindt kommer for å hjelpe.

 Meet the Parents

Far du ikke sett den må du se den. Med Ben Stiller og hshh i samme film, kan det ikke gå galt. Utrolig morsom og om du vil se mer, har de laget to filmer til som er like morsome.Filmen handler om Greg Focker (Ben Stiller) som er hodestups forelsket i kjæresten Pam (Teri Polo). Han er nede på knærne, klar til å fri til henne når hun blir avbrutt av en telefon med nyheten om at lillesøsteren skal gifte seg. Turen går til svigerforreldrene og ting går mer galt enn du vil tro.

movie4

Stuart Little

Åå, gode, gamle, Stuart Little. Kunne se denne filmen hundreganger når jeg var mindre, og elsker den fortsatt. FIlmen handler rett og slett om lille Stuart som er en mus som blir adobtert av en familie. Filmen byr på mange problemer og morsomheter en liten mis kan komme opp i våres menneske verden. Har du ikke sett den, må du. Det er også laget en nr.2 og 3.

Matilda

Så har vi Roal Dahls mesterverk, Matilda. Ikke den største julefilmen, men den blir alltid sett da. Nok en favoritt fra barndommen som jeg også regner med alle andre har sett eller tar jeg feil? Den handler i Matilda som blir adobtert av en familie som ikke bryr seg om henne. Etterhvert som hun blir eldre lærer hun at hun har magiske evner og bruker de i sin fordel.

 Neste stopp, Chicago?

Ok, dette er en gammel film.. men når det er sakt er den så utrolig morsom. Den er med Steve Martin og den morsomste på jord (himmelen) John Candy. Ikke en film så mange har sett på min alder, men den er en utrolig morsom julefilm. Den handler om Neal Page (Steve Martin) som skal reise hjem til familien i helgen, men alt går motsatt av det det skal. I tillegg til at flyet omdirigeres på grunn av snøstorm, får han Del Griffith (John Candy) etter seg. En håpløs plageånd som gjør alt for sine medmennesker, enten de vil eller ikke. Snart viser det seg at det store spørsmålet ikke er når Neal vil komme hjem, men vil han noensinne komme hjem igjen.

movie 5

 The Polar Express

Polarekspressen er en utrolig søt film. Grafikken er jo ikke den beste, men jeg blir så fasinert selv om. hahah. Dette er en ekte julefilm. Får du ikke julestemmning etter å ha sette denne, nei da vet jeg ikke hva som er galt med deg. Denne filmen handler om en liten gutts eventyr på reise med polarekspressen og har fart, spenning og koselige øyeblikk.

 Problem Child

Denne filmen tar helt av + og det er flere enn en film av den. Utrolig at etter jeg har sett den så mange ganger iløpet av min barndom, at ikke jeg ente opp som det der. Filmen handler om to forreldre som vil adobtere en sønn. De ender opp med den værste ungen du noensinne kunne tenke deg og den ungen bryter alle regler som noen gang har eksistert. Har du ikke sett den, har du gått glipp av mye!

 Christmas With the Kranks

Siste julefilmen på lista er denne. Dette er ikke en film jeg pleier å sette på å se på, men av en eller annen grunn går den på TV akkurat når jeg ser på TV. Ender alltid opp med å se den en gang på grunn av TV3. HAHA. Filmen handler om ekteparet Luther og Nora som alltid feirer julen under trygge og lykkelige omstendigheter, men ikke i år.