PicMonkey CollageheiJeg er ingen hud-ekspert, men dette her er hvordan jeg holder huden min ren. Jeg har vel vært ganske heldig og fikk ikke kviser før jeg begynte i 2. klasse på vidregående. Jeg har aldri hatt store plager med det heller, og har for det meste kun hatt undervannskviser og har kun fått kviser i panna. Problemet med disse type kviser er vel at de sitter lenge, er vonde og man må bare vente til de blir borte av seg selv. Da jeg først fikk kviser fant jeg ut noen få triks som etter vert har hjulpet meg i store kriser. Nå i dag får jeg aldri kviser, kun når jeg har menstrasjon.. men det er bare en kvise eller to som går vekk etter jeg har tatt knekken på dem.  Så her kommer da mine tips og triks:

En ting som er viktig for å ungå utbrud i ansiktet er å ha en god rense rutine. Jeg pleier alltid å vaske ansiktet i kaldt vann, kun i varmt når jeg dusjer. Og med kalt vann, mener jeg at jeg har det på det kaldeste. ver morgen før jeg sminker meg, vaker jeg ansiktet alltif godt med kaldt vann og bruker en bra primer under sminken. På kvelden vasker jeg først av sminken og der etter bruker jeg renseproduktene under i ansiktet.

Processed with VSCOcam with f2 preset

– Kvelds rutine –

Den første er en skrub fra Proaktiv som virkelig får renset huden din og gjør at du får vekk all sminke og fett du har i ansiktet etter en lang da. Denne får du kjøpt uten om hele pakken, på Vita. Deretter fukter jeg bare en bomull med en lotion fra Vichy som åpner porene. og til slutt påfører jeg en moisturiser på de områdene jeg kan eller har utbrudd. Dette gjør jeg hver dag, for å holde mulige utbrudd i sjakk. Vichy produktene får du kjøpt på apoteket.

Minst en gang i uken bruker jeg en ansiktsmaske i en time. De dagene jeg bruker maske, renser jeg ikke huden før jeg legger meg. Maskene jeg bruker er enten JorgObé sin Peel off mask etter fulgt av denne kremen som dere ser under, eller så bruker jeg masken fra GlamGlow. Begge maskene er utrolig bra og virker på hver sin måte, de begge selges på Vita og Coverbrands.

Processed with VSCOcam with f2 preset

 – Ansiktsmaske –

Dette er da en sort ansiktsmaske du smører på og som du kan dra av etter du har hatt den på så lenge du ønsker. Den skal forminske og redusere porer (sorte prikker du ser i huden). Der etter på fører man en krem som skal hjelpe å balansere huden og gjøe at den ikke blir så tørr etter du har brukt masken. Min favoritt maske, er den dere kan se på bilde under.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Denne fikk jeg anbefalt av min bestevenn som jobber på Vita, og jeg elsket den fra første gang jeg prøvde den. Dette er da en grønn maske som legger seg på huden og som du må vaske av med en klut etter på. Den svir litt de første gangene, men den gjør virkelig underverker. Den koster litt, men bedre å bruke penger på denne enn alle de billig maskene som gir deg mer kviser og utslett i ansiktet. Dette er da produktene jeg bruker for å forhindre utbrudd og de har gjort at jeg ikke sliter med uren hud i dag.

En annen ting jeg vil tipse om er selvbrunning. Før brukte jeg mye selvbrunning, rett og slett for det tok så lang tid før jeg ble brun. Etter denne sommerne som var i år har jeg valgt å heller fortsett å ta sol, så jeg slipper selvbrunning. Tingen er at når jeg soler meg og tar sol får jeg fregner i ansiktet. Ikek missforså, å ha fregner er kjempe fint. MEN jeg synes selv at jeg ikke kler å ha det. Derfor tar jeg ikke ansiktsol og er mye hvitere i ansiktet enn resten av kroppen. Siden jeg tidligere var en stor forbruker av selvbrunning har jeg testen mange selvbrunere og vet hvertfall hvilke merker som gir deg best resultat for pengene.

Processed with VSCOcam with f2 preset

– Selvbrunning for ansikt –

Over kan dere se hvilke selvbrunninger jeg bruker i ansikte for å matche kroppen min. Ja, jeg kan jo bare sminke meg brun, men resultatet blir ikke akkurat fint om du har et tonn med solpudder i ansiktet. Og er litt kleint og vaske av sminken forran andre eller om sminken skulle falle ov og så blir du helt hvit i ansiktet. Den beste er Xen-tan sin spesial for ansikt. Den er utrolig bra, men må på føres hver dag eller annen hver dag. Den gir litt orange sjær hvis du får den i håret, så vær nøye når den på føres. Den er litt dyrere enn andre selvbrunninger, men den er verdt pengene. De selger også større flasker for kropp, som jeg anbefaler på det sterkeste om du skal kjøpe en selvbruning. Den har utrolig bra varighet og du får ikke sjoller av den. Sunspa der i mot er noe elendig dritt. Masse sjoler og et dårlig resultat. Det eneste jeg synes den er bra til er å få en varig brunfarge i ansiktet. Jeg vil anbefale den grønne, fitness varianten. Den holder lenger når du vasker ansiktet mye, fjerner sminke eller svetter. Begge to blir brune med en gang, men anbefaler å påføre de om natten.

Håper dere kan få bruk for noen av disse tipsene. Jeg har prøvd mange produkter gjennom flere år og dette er de jeg synes fungerer best. Dette er ingen annonse eller rekalme. Produktene har jeg betalt for og dette er mine erfaringer og mine 100% ærlige meninger. Er det noe annet dere lurer på, så er det bare å spørre.

PicMonkey Collagemm